Бебе на 6 месеца загина при тежка катастрофа на пътя, водещ към граничния пункт "Маказа", съобщи МВР.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди пред "Фокус" неофициалните информации, че в катастрофата е участвал автомобил, шофиран от лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Според официалното съобщение на МВР инцидентът е станал около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП Маказа.

По първоначални данни при включване в главния път "Фолксваген" се е сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Бебе на 6 месеца е починало, ранени са 9-годишно дете и 28-годишна жена, които в момента са в Спешното отделение на кърджалийската болница.

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни, съобщи пред "Фокус" Арнаудова. Местан ще даде и втора проба в болницата в Кърджали.

По думите на говорителя на прокуратурата колата на Местан се е движила към Т-образно кръстовище, а другият автомобил, в който е пътувало семейството с деца, е бил на път с предимство. "Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт", каза тя.

Дневник