Задържаният миналата сряда в Шумен фалшификатор на документи ги е изпращал на нелегални мигранти в Гърция. След арестуването му, в офис на куриерска фирма пристигнали още поръчки от южната ни съседка, съобщиха днес от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Както бе съобщено на пресконференция в петък, в дома на 33-годишния шуменец В.П. бяха намерени десетки български лични карти и паспорти в различен стадий на завършеност. В селската му къща в Салманово униформените откриха и 2,5 кг марихуана.

Днес от Апелативната прокуратура добавиха подробности по случая. Казаха и малкото име на фалшификатора - Владимир.

"С материалите за производството на неистинските документи за самоличност Владимир П. се снабдявал от чужбина чрез поръчки по интернет. Чрез специална компютърна програма обвиняемият задавал и ЕГН, което трябвало да позволи документите да се възприемат като истински при бегла проверка", уточниха от прокуратурата.

Оттам добавиха, че мъжът е завършил изобразително изкуство, развивал е незаконната си дейност от половин година, а фалшивите документи за самоличност изпращал по транспортна фирма в Гърция, като те са били предназначени за мигранти.

След задържането му, в офис на куриерска фирма в Шумен пристигнали пратки от чужбина. Районната прокуратура е поискала разрешение от съдия те да бъдат иззети и отворени.

Междувременно Съдът е уважил искането на прокуратурата и е наложил на Владимир мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това е станало в събота.

ШУМ.БГ