Трима са задържани след скандал и побой на ул. “Седма“ в Шумен, станал на 29 април. При разделяне на участниците в побоя е пострадал и полицейски служител, съобщиха днес от ОД МВР.

Сигнал за скандал в ромската махала в Шумен, с непосредствена заплаха от извършване на убийство, е приет в 20:30 часа чрез телефон 112. Към ул. “Седма“ са насочени три полицейски екипа. След пристигане на място, униформените заварили група мъже да се бият. Предприели мерки за разделяне на участниците в побоя. Ситуацията била овладяна. Оказало се, че повод за възникване на скандала между съседи е силна музика.

При изпълнение на служебните си задължения, докато разделя тълпата, е бил ударен и 26-годишен полицай от РУ - Шумен. След преглед в МБАЛ - Шумен били установени разтегнати връзки на глезен, уточниха от полицията.

Задържани са трима мъже -  Г.Г. /25 г./, Х.Г. /39 г./  и Г.Ш. /24 г./ , всички от Шумен. За причиняване на телесна повреда на длъжностно лице е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ