Мустафа Карадайъ ще се оттегли от мястото си в европейски парламент, каза Хамид Хамид от ДПС пред "Нова телевизия". Според него след като излязат окончателните резултати ръководството на ДПС внимателно ще ги анализира и след като вземе мнението на Делян Пеевски ще реши дали той да стане евродепутат.

През 2014 година Пеевски се отказа от мястото си в европейски парламент. Днес, след като гласува, той обяви, че предпочита на работи както в българския парламент, в който не е влизал, откакто положи клетва, така и в европейския.

На въпрос дали партията е доволна от резултатите, той посочи, че ДПС е положила усилия, провела е мощна и позитивна кампания с послания към младите, а младежките структури са работели изключително добре. Според "Алфа Рисърч" и "Галъп интернешънъл" движението получава съответно 13.6 и 14.1 процента от гласовете на евроизборите.

"Факт е, че има апатия в избирателите. Трябва да я анализираме. Генералният проблем на всички партии е защо избирателят не гласува", заяви Хамид Хамид.

Според него се е създало нереално очакване след тези избори да има предсрочни и пренареждане на политическото статукво, но резултатите не дават такива прогнози.

Дневник