500 деца от всички детски градини в Шумен ще рецитират групово стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“ в Деня на детето 1 юни. После ще участват и в карнавално дефиле по главната улица на града, съобщиха от пресцентъра на общината.  

Събитието ще започне в 10,00 часа пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ с изпълнение на химна на Шумен "Оттука започва България". Груповото рецитиране на вазовото стихотворение е по инициатива на уеб-издателството Академика БГ и се провежда в цялата страна. То има за цел българските деца от различни етноси и живеещи на различни места в България и по света, да почувстват своята обща национална принадлежност.

След това децата, заедно с родители и учители, ще дефилират от Театъра към Градската градина. Начело ще застанат барабанчиците от ДГ „Братя Грим“, следвани от мажоретките на ДГ „Смехорани“ и блоковете на 16-те детски градини в Шумен.

Проявата е част от дейностите, свързани със 130 години предучилищно образование в нашия град, уточниха от пресцентъра на общината.

ШУМ.БГ