Второ място спечелиха момчетата и момичетата от IX ОУ „Панайот Волов“ на XX Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2019” г.

В юбилейната надпревара участваха 28 отряда млади огнеборци. Те се състезаваха в две дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. 

Шуменският отбор зае трети места в двете дисциплини, което му отреди второто място в комплексното класиране. Купата за първото място взе отрядът на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Свиленград. Трети се класираха младите огнеборци от СУ „Васил Левски“, гр. Троян.

„Радвам се, че и тази година се класирахме в призовата тройка. Състезанието бе силно, като в сравнение с миналото издание си разменихме местата с отбора от Свиленград. Разликата в точките е минимална. Но по-важното за нас е, че сме отново сред най-добрите отряди. Прибираме се с три комплекта медали и три купи“, каза за ШУМ.БГ ръководителят на шуменския отряд Слави Димов.

На младите огнеборци от "Дивдядово" предстои още едно изпитание това лято. След като миналата година те станаха първи на републиканските игри, през 2019 г. ще представят  България на Европейското първенство за младежки противопожарни отряди. Шампионатът на Стария континент ще се проведе между 14 и 21 юли в Швейцария.

ШУМ.БГ