15 ще са изпълнителите, които ще участват на тазгодишното издание на фестивала „Шумен рок“.  Фестивалът ще се проведе от 14 до 16 юни в парк „Студентски“. Организатори на събитието са Сдружение „Рок Общество” и община Шумен.

„Много български групи, само авторска музика и колоритни банди от чужбина. Ще получите, както класически рок, така и главозамайващ тежък метъл“ - по този начин организаторите на фестивала описват тазгодишните групи, които ще се представят пред публиката.

Новост на „Шумен рок“ 2019 ще е битката между български рок банди. „Battle of BG bands“ ще се състои в първия ден на фестивала, 14 юни. За аплодисментите на публиката в битка ще влязат  групите Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, The A.X.E Project, Headmaster. Вечерта на битката ще завърши с музиката на Черно фередже.

Останалите изпълнители, които ще са на „Шумен рок“ 2019 са: Стенли, Lost sensation, Urban gray, Бараби Блус Бенд, Спри Ма, Day of Еxecution, Fat white chefs, Dark blue inc., Saint’n’sinners (редът, в който ще излязат групите, може да видите в прикачения файл).

В деня на “Battle of the BG bands” (14.06.2019) входът е безплатен. За следващите два дни от рок събитието билети можете да закупите от бензиностанции OMV, в мрежата на eventim.bg или на място. Еднодневният билет е 15 лв, двудневният - 25 лв.

ШУМ.БГ