Над 300 служители на "Алкомет" и техните семейства се качиха днес на Шуменското плато за традиционния спортен празник на фирмата. Тази година бе неговото 20-то издание.

Празникът откри председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ Фикрет Индже.

Той заяви, че е щастлив да види всички заедно тук. "Дъждът се опита да ни спъне, но не успя, ние сме хора с късмет. От 20 години имаме този спортен празник и това е една добра наша традиция, която трябва да продължи. Пожелавам здраве и успех както на вас, така и на вашите семейства. Вие сте моето най-голямо богатство", каза Фикрет Индже.  

Състезанията и тази година бяха в 5 спорта - волейбол, футбол, теглене на въже, дартс и канадска борба. Преди старта на съревнованията служителите на фирмата бяха поздравени от мажоретките от клуб "Ритмик". За доброто на доброто настроение на всички пък се грижеше водещият Живко Жечев.

В турнира по футбол тази година участваха само два отбора. В единия бяха представители на Леярен и Валцов цех, а в другия Пресов цех и Логистика. Победиха Леярен и Валцов. В надпреварата по изпълнение на дузпи най-точни от бялата точка бяха Сейфи Меймедов, Ибрахим Кахриев, Рахми Тефиков и Раджил Мехмед.

В състезанието по теглене на въже победител стана отбор Леярен цех - 2. След тях се наредиха Пресов цех, Логистика и Леярен цех - 1. По волейбол Пресов цех
победи Леярен. Най-добри на дартс бяха Билгин Хамид, Николай Атанасов, Ивелин Петров и Владимир Спасов, заели съответно от първо до четвърто място.

ШУМ.БГ