Община Шумен сключи 10-годишен договор за наем на вила "Пазачница" на Шуменското плато. Обектът ще се стопанисва от "Албия" ЕООД.

Фирмата ще плаща по 1100 лв. на месец без ДДС. Също така поема ангажимента да направи ремонт на вилата в размер на 111 853 лв. без ДДС в следващите 2 години. Търгът бе с условия за наем в размер на не по-малко от 1000 лв. месечно и инвестиции в обекта за най-малко 100 000 лв. 

Причина за пускането на вилата под наем, бе невъзможността на общинското предприятие ОЖИ да я поддържа.

"Договорът бе сключен през месец май и към момента фирмата вече е влязла в обекта и започва ремонта", обясни за ШУМ.БГ директорът на предприятието Юлиян Вълчев.

Миналата година ОЖИ обяви търг за отдаване под наем и на 7-те бунгала, собственост на община Шумен, в к.к. „Шкорпиловци“. Началната тръжна цена бе 1800 лв. без ДДС за едно бунгало или 12 600 лв. за цялата база за година.

На търга се яви и го спечели "Станислава 88" ЕООД. Само няколко месеца по-късно обаче шуменската фирма е изпратила писмо с едномесечно предизвестие за прекратяване на договора. "Отказват се, защото явно не са им излезли сметките. Не мислим засега да обявяваме нов търг за отдаване под наем", каза Юлиян Вълчев.

Той добави, че бунгалата ще продължат да се стопанисват от предприятието. Който желае може да попита на телефона на ОЖИ 054/ 877 137 за наличните свободни стаи за почивка през лятото.

ШУМ.БГ