От утре паркираме по ул. “Марица” над пазара срещу левче за час. Засега паркингът ще е платен само в съботния пазарен ден, съобщи за ШУМ.БГ Юлиян Вълчев, директор на предприятие „Общински жилища и имоти“ /ОЖИ/. 

„Предприехме мерки да се обособят определен брой паркоместа, разчертали сме 35, от които сме предвидили две за товаро-разтоварна дейност, с цел да улесним търговските обекти по протежението на ул. „Марица“, съгласно наредбата на Общинския съвет“, каза Вълчев.

Според него урегулирането на паркинга в съботния пазарен ден е единствената възможност да се въведе ред в паркирането за улеснение, както на пазаруващите, така и за търговците и производителите.

“От една страна търговците паркират за цял ден, местата се заемат и от товарни автомобили за неопределено време, от друга - клиентите няма къде да спрат и се принуждават да търсят място в отдалечени улици, на паркинга пред Billa, пред Lidl, които също са натоварени в почивните дни. Тук не е въпросът да се вземе левчето, а да има къде да спреш за час, да напазаруваш и да освободиш мястото за следващия”, обясни Вълчев. Той припомни, че преди години паркингът над пазара е бил платен с решение на Общинския съвет.

Вълчев коментира още, че същият проблем с паркирането има пред поликлиниката и на намиращия се наблизо паркинг пред Райфайзенбанк. За тях ще бъде внесено предложение до кмета и Общинския съвет за предоставянето им на общинското предприятие.

ШУМ.БГ