Магията да си на „Олд Трафорд“, да посетиш мач на любимия „Манчестър Юнайтед“, как да станеш член на семейството на Юнайтед в България, какви са предимствата да си част от официалния фен клуб на „червените дяволи“... бяха част от темите, които обсъдиха днес на приятелска и работна среща част от привържениците на „Манчестър Юнайтед“ в Шумен.

За срещата, състояла се в х-л „Шумен“, дойде и председателят на официалния фен клуб на „Манчестър Юнайтед“ в България Емил Йорданов. „Българският фен клуб на „червените дяволи“ е на второ място в Европа и на четвърто в света по брой реални фенове. С това определено събираме повече симпатии от администрацията на „Манчестър Юнайтед“ и в много случаи получаваме повече билети, отколкото е нашата квота, обясни Емил Йорданов. Той допълни, че за фен клубовете на „червените дяволи“ по цял свят за стадион „Олд Трафорд“ се отделят  2500 билета на сезон. Те са за всички 262 фен клуба в света.

Йорданов каза още, че членството във фен клуба е отговорност към всеки един от привържениците. „Затова плащането на годишния членски внос не е самоцел. Притежаването на официално членство (Official Membership) дава предимство на феновете в България при посещение на мачове на отбора по цял свят,. Като пример бе даден двубоя на Юнайтед в Македония, за който българските привърженици са получили изключително лесно билети.

Привържениците на „червените дяволи“ в Шумен обсъдиха още посещението на Пол Скоулс в България, клубните проблеми на Юнайтед, групови посещения на футболни мачове и всичко, за което се сетиха, свързано с любимия отбор.

От скоро официалният фен клуб на Юнайтед в България е с нова страница в интернет . На mufcbg.com. Всички привърженици на клуба могат да следят всички интересно около него и да се регистрират като официални членове.

ШУМ.БГ