21-годишният Тони Боев, който през ноември 2017-та уби при ПТП кмета на село Кочово Кенан Ибрям, влиза в затвора за 2 години и 4 месеца.

Това става ясно от публикуваното решение на Върховният касационен съд /ВКС/, който потвърждава присъдата на Варненския апелативен съд. Тя е влязла в сила на 20-ти февруари и на 24-ти наказанието е приведено в изпълнение. Боев ще лежи при първоначален общ режим.

Припомняме, че на 3-ти ноември 2017-та вечерта Тони Боев от Варна се движил със своя Фолксваген Пасат  по пътя от Шумен към Велики Преслав. На Белия баир край "Дивдядово" той навлязъл в насрещната лента за движение с голяма скорост и ударил челно Опела Корса на кмета на Кочово.

Кенан Ибрям починал на място, а Боев сполучил черепно-мозъчна травма. Кръвната проба на Тони Боев показала, че той е управлявал колата си с висока скорост и след употреба на алкохол - 1,38 промила.

Първоначално Шуменският окръжен съд го осъди на 3 години условно. Прокуратурата обжалва и делото бе върнато за ново разглеждане. Друг съдебен състав присъди 4 години ефективно, а после Варненският апелативен съд намали наказанието на 3,5 години, което след редукция по чл. 58 от Наказателния кодекс то стана 2 години и 4 месеца.

ШУМ.БГ