Шуменската окръжна прокуратура предаде на съд 19-годишния Тони Б., който при ПТП на "Белия баир" миналата година причини смъртта на кмета на село Кочово Кенан Ибрям.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха днес, че младият шофьор управлявал своя Фолксваген Пасат с висока скорост и бил с 1,38 промила алкохол в кръвта.   

Обвинението е за причиняване смърт по непредпазливост на друг участник в движението – престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“ от Наказателния кодекс, който предвижда от 3 до 15 години затвор.

Припомняме, че тежкото пътно-транспортно произшествие стана на 3-ти ноември 2017-та около 23,00 часа.

Тони Б. се връщал към селото си от банкет с приятели, където пил алкохол. На спускане по "Белия баир" той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща автомобил Опел на кмета на Кочово. Кенан Ибрям починал на място.  

От прокуратурата днес уточниха, че 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Тони управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км в час, той се движил с 93 км в час.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

ШУМ.БГ