По повод Международния ден на водата - 22 март по традиция  ВиК-Шумен обяви конкурс „Водата-извор на живот“. Той е в областта на изобразителното изкуство и е посветен на растителността и животинския свят, населяващ водата, както и взаимоотношенията човек - вода.

В него могат да участват деца до 18 години, включени в пет възрастови групи - до 6 год.; от 7 до 9 год.; от 10  до  11 год. от 12  до  15  год. ; от 16 до 18 год. Всеки участник може  да предаде неограничен брой рисунки с размери 35/50 см., а децата от първа и втора възрастова група могат да представят рисунки с размер А 4. Ще бъдат приемани и рисунки в нетрадиционни форми - компютърна техника в удобен за това формат.

На гърба на рисунките трябва да бъдат изписани с молив трите имена на участника, години, адрес, телефон. Те ще бъдат оценявани от жури, а резултатите оповестени на официалната фейсбук страница на ВиК Шумен на 23 март.

Наградите за първите две възрастови групи са предметни, а за трета, четвърта и пета – парични, за първо място- 60 лв., второ-50 лв. и трето-40. Ще има и поощрителни награди, обещават организаторите.

Рисунките  трябва да се предадат най-късно до 16.30 часа на 19.03.2020 год. на адрес – гр. Шумен, пл. „Войн” № 1 /над Летен театър/ - “Водоснабдяване и канализация” ООД.

Във връзка с превантивните мерки относно коронавирус (COVID-19) не се предвижда организирането на официална изложба. Наградите на победителите ще бъдат изпратени по пощата или могат да бъдат получени на място в административната сграда в гр. Шумен, пл. „Войн”№1.

ШУМ.БГ