52-годишният шуменец Златко Стоянов Динков се нуждае спешно от кръводаряване, съобщи близка до семейството му Виктория Димитрова. Тя обясни, че Златко страда от много рядко заболяване - Синдром на Мошкович (Мошковиц), като в момента той се лекува в болница „Св. Марина“ - Варна.

Мъжът се намира в критично състояние и спешно се нуждае от кръводаряване, тъй като само за една от процедурите на лечението му се използва плазмата средно от 12 дарители за ден.  Лечението му представлява плазмен обмен, при който кръвната плазма на болния се замества с прясно замразена плазма от здрави дарители.

Виктория Димитрова уточнява, че всеки може да дари кръв, независимо от кой град е. Достатъчно е да бъде упоменато името на болния и в коя болница се намира.

В случай, че не сте от Шумен или Варна, бележката трябва да се изпрати на адрес: гр. Варна
До Еконт- Спартак, ул. Неофит Рилски 22, за Мариана Колева тел: 0898616533

Освен от кръводаряване, обаче, Златко и близките му се нуждаят и от финансова помощ, тъй като сумата за медицински консумативи на ден е 795 лв. Семейството до момента е дало на болницата 19 000 лв. и нямат възможност за повече. Всеки, който желае и има възможност, може да помогне финансово, като използва дарителската сметка или платформата HelpKarma/Помощ за Злати.

Дарителска сметка:
BG39UBBS80021094321740
Банка ОББ,
Титуляр Златко Стоянов Динков

ШУМ.БГ