Десетки деца, придружавани от своите родители, баба или дядо, се включиха в празничните прояви за Деня на детето – 1 юни, организирани от общината.

Още преди началото на инициативите, с начален час 10,00, в Градската градина се събраха малки и големи в очакване на подготвените им изненади.

За творчески настроените малчугани бяха осигурени стативи с платна, моливи, тебешири, за да може всяко дете да нарисува своята картина.

За спортните натури бе направено трасе с конуси, между които децата  трябваше да преминат с велосипеди, тротинетки или ролери. Тази година инициативата нямаше спортен характер. За всяко дете, преминало през изпитанието имаше изненада и подарък. След като финишираха, малчуганите пукаха по един балон, в който бе скрит техния подарък.

Забавленията за Деня на детето не свършват само с празника в Градската градина днес.

От 15,00 часа най-малките жители на Шумен ще могат да гледат безплатно детския анимационен филм „Кумба“ в 3D формат. Прожекцията е в 15.00 часа в концертната зала на Младежкия дом. Децата и родителите, които желаят да гледат филма, е необходимо да си носят 3D очила и предпазна маска за лице. Създадена е организация за безопасност на публиката по време на прожекцията – при влизане в залата децата и родителите ще почистват ръцете си с дезинфектант, а местата в залата ще са ограничен брой.

В 17.00 часа, танцовите формации „Емоушън“, „Фаворит“ и „Wow“, както и вокалните състави „Аврида“ и „До Ре Ми“ ще изнесат празнична програма пред сградата на Младежкия дом.

Празникът, посветен на Деня на детето в Шумен, ще продължи в 18.00 часа в парк „Студентски“. На откритата сцена, изградена от Община Шумен, децата ще се забавляват с аниматори, които са им подготвили игри, танци и изненади.

ШУМ.БГ