Бременна жена от село Иваново, община Върбица е дала положителна проба за Covid 19. Тя е била настанена в акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Търговище, като за това е уведомена Регионалната здравна инспекция в Шумен и случят е регистриран в Единния информационен портал.

Бъдещата майка от шуменското село Иваново не е проявила характерна симптоматика, като веднага след като й е взета проба за вирусологично изследване е била изолирана в самостоятелна стая в АГО отделението на МБАЛ – Търговище. Тя вече е изписана от лечебното заведение, като е насочена за домашна изолация. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Областна управа в Търговище.  От там уточняват, че жената е била контактна със заразена млада жена от търговищкото с. Голямо Ново.

С този случай потвърдените с коронавирусна инфекция в Шуменска област към момента са 147, от които в домашна изолация - 54 лица, излекуваните са 74, а под карантина 772 лица, уточниха от РЗИ. За изминалите 24 часа са направени 41 PCR теста.

Към момента 14 са пациентите с доказан COVID-19, настанени в МБАЛ-Шумен за болнично лечение, един, от които в интензивно отделение. От началото на пандемията коронавирусна инфекция е потвърдена при 6 лица от медицински персонал в областта.

ШУМ.БГ