Районната прокуратура в Дупница повдигна второ обвинение на Васил Капланов-Каплата - за закана за убийство в социалните мрежи. Това е второ обвинение за Капланов, който има обвинение за незаконно държане на боеприпаси, по което първоначално бе задържан, а след това освободен от съда под домашен арест.

Миналата седмица Капланов бе разпитан във връзка с изчезването на 43-годишния Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли, когато последно е засечен да се качва в автомобила на Капланов.

Новото обвинение е, че Капланов отправил закана с убийство към Д.Н., който написал коментар в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек Миланов, съобщиха от държавното обвинение.

На 1 септември Капланов е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде разгледано искането на държавното обвинение да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Миналата седмица полицейски служители проведоха няколко операции и претърсиха 120 кв. километра площ по случая с изчезналия Янек Миланов от Дупница. Институциите се задействаха със закъснение по случая, след като в продължение на близо седмица местната полиция не предприе нищо сериозно. Въпреки мащабната акция по издирването, все още няма следи от Миланов.

През последната година изчезналият Янек, който от близо 17 години живее и работи в Париж, където има малък бизнес за строителни работи, е получавал заплахи от Каплата, който в близкото минало е бил охранител на т.нар. Братя Галеви.

Случаят предизвика създаване на фейсбук група, в която има данни за още редица престъпления, по които не се прави нищо. Главният прокурор Иван Гешев лично посети няколко пъти Дупница и увери, че прокуратурата и полицията правят всичко възможно, за да не се връщат "мутренските времена".

Дни преди това той прие в кабинета си братът на Янек - Марио Миланов, с когото са обсъдили разследването по случая.

Дневник