След като не бе избран в широкото ръководство на БСП - Националния съвет, бившият лидер и президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев обяви, че БСП се е превърнала в лидерска партия без идейна основа, а избраният съвет ще бъде гумен печат.

В новия Национален съвет не попаднаха ключови лица на вътрешната опозиция. Според Станишев нито един от критиците не е в ръководството и това е показателно.

Сергей Станишев смята, че БСП се отдалечава от европейската социалдемокрация и се приближава към консервативната левица. По думите му заради Корнелия Нинова партията прилича вече на останалите вождистки формации у нас.

За него било по-комфортно в човешки план да не е в съвета, който няма да критикува въобще политиките на лидера. Той каза, че вече Корнелия Нинова няма оправдания, че някой й пречи.

Основният опонент на Нинова за лидерския пост Кирил Добрев влезе в широкото ръководство, но каза, че няма желание да е част от тясното. Досега той бе зам.-председател на БСП. Той обяви, че идва ново поколение млади и надъхани политици, които ще поемат ръководството, а той ще е редови член, но е оптимист, че ще водят партията в правилната посока.

Дневник