Само за месец шуменските катаджии са хванали 21 пияни шофьори и 4 дрогирани. На всички тях са им отнети временно книжките, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. 

Въпреки големия брой на спипаните да управляват след употреба на алкохол, най-честата причина за отнемане на книжка през септември е друга - 43 шофьори са имали неплатени в срок стари глоби. На трето място за отнемане на свидетелството за управление на автомобил е липсата на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Общо за месеца книжките са взети на 96. Сред тях има и двама, които са отказали да бъдат тествани за алкохол и наркотици.

От полицията заявиха, че преобладаващото нарушение по пътищата на областта продължава да бъде превишената скорост. През септември камерите на КАТ са заснели 1686 "състезатели".  За неправилно паркиране са глобени 412, за непоставени колани или каски - 220, за говорене по телефон без хендсфри - 53. Установени са и 46 неправоспособни шофьори. 

През септември са регистрирани 70 пътнотранспортни произшествия, седем от тях тежки. За щастие жертви няма, но ранените по пътищата са 10. 

ШУМ.БГ