След малко повече от три месеца усилен труд и 38 хил.лв. инвестиции, тенис кортовете на ул. „Преслав“ отново посреща любителите на играта. Единствената в града обществена тенис база е с обновени кортове, положена е нова настилка, очертани са наново линиите, ограничаващи игралното поле, поставено е ново осветление, подменена е оградата, ремонтирани са бани и съблекални.

Монтирана е поливна система, от която ще се обливат с вода настилката през топлите месеци, излята е  бетонна основа, на която ще се закрепи балона, чрез който кортовете ще могат да се ползват при студено време.

Завършените дейности са първи етап от инвестицията, която тенис клуб „Шуменец“ е вложил в кортовете. Припомняме, че след търг клубът взе под наем спортния обект за 10 години срещу цена от 60 000 лв. за десетте години, като не по-малко от 40 000 лв. през първите три години трябва да се вложат в подобрения на базата.

„Направихме нещата по най-добрия възможен начин. Това е и причината да отворим  кортовете за посетители малко по-късно отколкото се надявахме в началото. Но всеки един от ремонтите, които извършихме костваше повече време. Но се получи отлично“, каза за ШУМ.БГ треньорът в клуб „Шуменец“ Богомил Радославов.

Радославов и колегата му Никола Николов допълниха, че много от извършените ремонти не са заложени като дейности в договора им с община Шумен, но са направени, за да могат играещите да се чувстват добре на корта и около него.

„Искаме да ставаме по-добри и да се развиваме и затова няма да спрем дотук. Предстои да монтираме балона. Той е закупен. Срещаме малко трудности с поставянето му, защото и за тази дейност трябват специалисти, които в Шумен не се намират, но ще се справим. През следващата година ще изградим трети корт, като ще спазим изискването да не премахваме дървета. Ще облагородим още района. Искаме, който дойде на кортовете да е щастлив, че е тук“, каза още Радославов. Той изказа благодарности на деца и родители, спонсори, които са помогнали при работата по кортовете.

В момента тенис кортовете са ползват от над 60 деца и още 50 любители на играта. А от клуба са организирали през месец октомври няколко турнира за деца и любители, като кулминация е Мастърса от лигата за любители.  Днес и утре ще се проведе Отворен турнир за любители, като участниците са от Шумен, Търговище и Нови пазар. Следващият уикенд е надпреварата за деца, а от 21 октомври всяка вечер ще се играят мачовете от лигата за любителите на тениса, като шампионът на града ще е ясен в края на месеца.

ШУМ.БГ