Броят на пациентите с коронавирус в МБАЛ-Шумен намалява. Докато вчера бяха 229, днес те са вече 210, съобщиха от лечебното заведение.

В ОАИЛ има 6 пациенти, от които 4 са интубирани. Новоприетите през вчерашния ден са 13. За изминалите 24 часа в болницата няма починал с Covid-19. „Изкарахме едно денонощие без починал, което е много добра новина. Мерките дават резултат и призовавам гражданите да продължават да ги спазват в пълна степен“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление "Медицинска дейност".  

От РЗИ-Шумен съобщиха, че в Единния информационен портал за Covid-19 за изминалото денонощие са регистрирани общо 46 нови случая на жители на област Шумен. Няма положителни лица под 18 г. Най-младият е на 19, а най-възрастният - на 91 г.

31 души са от община Шумен. От тях 25 са жители на града, а останалите са от селата Ивански, Костена река, Струйно и Царев брод. Шестима са от община Велики Преслав. Трима от тях живеят в града, а останалите - в Драгоево, Суха река и Златар.

В община Смядово случаите са 3. Двама от тях са от Смядово, а другият от с. Риш. По двама новозаразени има в общините Каолиново и Каспичан. Те са от село Тодор Икономово, село Златна нива и град Каспичан. По един с коронавирус е регистриран в общините Нови пазар и Хитрино. Те са съответно от Нови пазар и село Байково.

Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за Covid-19 достигнаха 3925 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 207. Поставените под карантина към момента са 861.

ШУМ.БГ