Вчера и днес няма починал заразен с Covid-19 жител на Шуменска област, съобщиха от МБАЛ. Последния ден без жертва на коронавируса бе 29-ти октомври. 

Към момента в ковид отделенията на болницата са хоспитализирани 163-ма. От тях 124 са с положителна проба, а 39 чакат резултат от тест. В ОАИЛ има 4 пациенти. Вчера са приети 16 пациенти, изписани са 22.

„По Коледа наистина стават чудеса. Днес изписахме пациент на 95 години, който ще посрещне празниците у дома. Лекувахме го в продължение на един месец. В понеделник изписахме и бебето на година и седем месеца", каза ръководителят на направление "Медицинска дейност" в МБАЛ д-р Йорданка Маринова, като пожела спокойни и весели празници.

Същевременно от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ съобщиха, че вчера са регистрирани общо 54 нови положителни на Covid-19 жители на областта. 21 от случаите са в Дом за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен. 1 е служител, а останалите 20 са възрастни хора от Дома.

Най-младият новозаразен е момиче на 12 г. от Шумен, а най-възрастният е мъж на 89 г.

40 души са от Община Шумен - 38 от града и двама от село Лозево. Има 5 с коронавирус в град Нови пазар, 2 в село Миланово, 2 в град Смядово, по 1 в село Никола Козлево, село Църквица, Браничево и Осеновец, градовете Плиска и Велики Преслав. Общо за област Шумен случаите на регистрирани положителни за Covid-19 достигнаха 4 069 души. Под карантина към момента са 798.

ШУМ.БГ