Ще напусне ли Лионел Меси "Барселона" или ще продължи славната си кариера при каталунците. Отговор на този въпрос не дава и аржентинската звезда в поредната част от интервюто му пред La Sexta. Шесткратният носител на "Златната топка" говори откровено за проблемите при каталунците и отношенията му с президента Хосеп Мария Бартомеу.

За пръв път Меси заговори за напускане, но уточни, че няма да реши нищо преди лятото.

"Не преговарям с други клубове и няма да го направя преди лятото. Ако напусна "Барселона", искам да го направя по най-добрия начин, за да мога после да се върна и да помагам", каза Меси и добави, че след края на кариерата си се вижда в ролята на спортен директор вместо треньор, но иска да остане във футбола.

Горещата тема около "Барселона" са президентските избори, но Меси отказа да назове кандидат, който би подкрепил.

"Не искам да назовавам имена. Предпочитам човек, който ще върне клуба към основите и мястото, което му отива, а именно да печели. Разочарован съм от Бартомеу, той ме е лъгал прекалено много пъти", добави Меси.

Звездата на "Барселона" вярва, че отборът се подобрява, а треньорът Роналдо Куман върши добра работа. "Ще бъде трудно да вземем нови играчи, защото няма пари. Неймар ще излезе доста скъпо, ситуацията е трудна."

Меси нарече живота си скучен и обикновен, но си пожела да не бъде толкова разпознавем заради децата си. "Аз съм свикнал, живея обикновено, но понякога искам да бъда анонимен, най-вече заради децата ми."

След купища рекорди, титли награди Меси обясни, че не играе футбол заради тях. "Не играя футбол, за да съм най-добрият в света, винаги го правя с мисълта да давам най-доброто за клуба си. Затова, когато нещата не вървят, ми е тежко, като например при 2:8 от "Байерн" или в други моменти."

"Възхищавам се на много спортисти. Рафал Надал в тениса и Кристиано във футбола например. Има много велики спортисти", добави звездата на "Барселона".

Дневник