Първият в историята победител в турнира по американски футбол – флаг вариант, проведен в Шумен и носител на  BrewersCup, ще стане ясен на 15 май в Пловдив. Тогава ще се проведе втори флаг турнир, организиран от БФАФ.

Финалът на шуменската надпревара се наложи да се пренесе в Пловдив заради невъзможността да се изиграят заключителните срещи, поради падналия мрак и липсата на осветление на Ученическия стадион, както и оспорваните срещи много, от които завършиха след продължения и „разбиха“ предварителния график на турнира.

Ясен е единият финалист в състезанието. Това е Sofia Bears- 2. Другият полуфинал не можа да завърши заради стъмняването.  Мачът между Varna Sharks и Sofia Knights бе прекратен при резултат 7:7 и четвърто продължение. Тази среща, двубоят за трето и четвърто място, както и финалът на турнира ще се играят в Пловдив.

Домакините от Shumen Brewers се наредиха на седмо място в турнира, като показаха добра игра срещу силни съперници.

„Като за първи турнир, който организирахме мисля, че се справихме. Видяхме къде имаме пропуски и следващата надпревара ще бъде направена по-добре. Получиха се добри срещи. Нашият отбор също се представи добре, играхме равностойно с фаворитите в турнира, като на четвъртфинал отпаднахме от финалиста за купата Мечките от София, а в групите направихме равен и загубихме само с точка от другите два полуфиналисти“, каза треньорът на шуменци и главен виновник за провеждането на турнира Свилен Чифлигаров.

ШУМ.БГ