Решението за преминаване на обучение от разстояние в електронна среда за учениците от 5-ти до 12-ти клас се отлага с един ден. За това са се разбрали на заседание днес ръководителите на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова, на Регионалното управление на образованието Светлана Милева и областния управител Владимир Йолов.

Извънредната среща в сградата на Областна администрация се състоя заради преминаването на Регион 3, който е Шуменска област, в Етап 3 на Националния оперативен план за справяне с пандемията от Covid-19. Същият предвижда преминаване в дистанционно обучение на големите ученици на 50% ротация, както и други мерки, касаещи обектите за обществено ползване.

Пред ШУМ.БГ директорът на РЗИ Пепа Калоянова не можа да обясни причината да не се съобразят с разпоредбите на гласувания от Министерски съвет Национален план.

“Ще се видят днес какви са резултатите и утре допълнително ще се вземе решение, само това мога да кажа”, заяви д-р Калоянова. Тя не обясни също така какви резултати ще очаква утре.

Към днешна дата заболеваемостта  от Covid-19 в Шуменска област е 1013 на 100 000, а областта е в тъмночервената зона на заразата.

ШУМ.БГ