ХЕРТИ АД участва в най-голямото норвежко изложение на хранително-вкусовата промишленост "УМАМИ Арена" (UMAMI Arena), което се проведе този месец в град Лилестрьом. Шуменската компания бе част от българската делегация от общо 8 фирми, сред които производители на био и еко продукти, компании, предлагащи "зелени" услуги или решения в сферата на хранително-вкусовата промишленост. 

Иновациите в производствения процес на ХЕРТИ бяха представени от главния изпълнителен директор на компанията Захари Захариев. Това се случи на специален уоркшоп, на който присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Норвегия Вера Шатилова-Мицарова, представители на Green business Norway International development Norway, както и на фонд Innovation Norway. Присъстващите бяха запознати с иновативна линия за печат върху алуминиеви листи при производството на капачки, която бе успешно внедрена в ХЕРТИ, благодарение на проекта  GALP Greener Aluminium Cap (Implementation of Green Innovative Production Process Under Industry 4.0), финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. 

Участието на българските фирми в изложението също е благодарение на финансовата подкрепа по програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия, България" на Норвежкия финансов механизъм. А сред критериите при избор на българските компании, станали част от делегацията, са прозрачен бизнес модел, производство на таргетирания вид продукти или услуги, добра репутация, планове за експанзия на норвежкия пазар.

 

Съдържание на Херти