Галатасарай, Йънг Бойс и Брага са първите три тима, които през този сезон преодоляха убийствената мелачка, наречена квалификации в Шампионска лига.

Трите тима успяха да постигнат своята цел и през тази есен ще бъдат част от групите на най-силния клубен турнир в света.

Най-горещо бе в Истанбул, където след две години отсъствие, местният Галатасарай се завърна сред най-добрите в Европа. Турският шампион победи норвежкият първенец Мьолде с 2:1, като с общ резултат от 5:3 успя да продължи.

Но резултатът залъгва, защото Галатасарай трябваше сериозно да потрепери и бе на прага да играе продължения.

Едва ли някой е очаквал това, когато Маури Икарди изведе турците напред от дузпа в седмата минута, но Мьолде успя да се върне в мача след час игра, когато Ерик Хестад изравни.

И така дойдоха 30 минути на треперен в Истанбул, в които Мьолде направи няколко пропуска, до вкара и гол десет минути преди края, който обаче бе отменен от ВАР.

Норвежците не спираха отчаяно да търсят така ценния гол, като надеждите им бяха пречупени в 93-ата минута, когато Ангелиньо вкара победният гол, пратил Галатасарай в турнира на богатите.

Там отива и швейцарският първенец Йънг Бойс, който след нулеви реми преди седмица в Израел, днес успя да победи Макаби Хайфа с 3:0 и да се класира напред.

В групите на Шампионска лига през есента ще може да наблюдаваме и отбора на Брага, който довърши задачата си в Атина и с победа над Панатинайкос се превърна в третия португалски представител в тазгодишната групова фаза.

Брага спечели с 1:0 визитата си, като с общ резултат от 3:1 успя да свърши задачата си.

Дир.бг