Макс Верстапен, който вече си осигури третата поредна титла във Формула 1, ще стартира от първа позиция на Гран при на Бразилия, която ще се състои в неделя. Нидерландският пилот с Ред Бул даде най-бързото време от 1:10.727 минута.

На 294 стотни зад него остава пилотът на Ферари Шарл Леклер от Монако.

Трети от стартовата решетка в неделя ще тръгне канадецът Ланс Строл от Астън Мартин, който даде време от 1:11.344 минута. Веднага след него в подреждането остана съотборникът му в Астън Мартин Фернандо Алонсо от Испания. Петицата се допълва от седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от Великобритания с Мерцедес.

Квалификацията закъсня заради дъжда, който заваля над пистата "Интерлагос" в Сао Пауло.

Преди това пък Верстапен бе помолен да коментира задаващото се на 18 ноември историческо състезание в Лас Вегас, което ще е първо на 6.2 километровото изцяло градско трасе. Той бе категоричен, че ще отиде в САЩ за шоуто, а не за сериозна битка.

    "Ако погледнете оформлението на самата писта, там сме повече за шоуто, не точно за самото състезание. Дали се вълнувам? Не, не бих казал. По-скоро просто ще отида там, ще покажа какво мога и ще си тръгна. Без излишни емоции, просто шоу", сподели Верстапен, цитиран от AutoSport.

Нидерландецът също така смята, че пистата в Лас Вегас не може да се сравнява с тази в Монако, въпреки че и двете представляват изцяло градско трасе.

    "В Монако е доста по-различно, не може да се правят паралели. Там има специална история", каза още пилотът на Ред Бул.

Дир.бг