Манчестър Юнайтед взе глътка въздух с драматична победа на терена на Фулъм във Висшата лига - 1:0.

Успехът дойде с гол в първите секунди на добавеното време от капитана Бруно Фернандеш, след като в мача грандът отново не впечатли с представянето си.

Но измъкна безценни точки, които идват в момент на миникриза след две поредни тежки поражения и на напрежение върху мениджъра Ерик тен Хаг.

Той не можеше да разчита на Маркъс Рашфорд, който е получил контузия в коляното часове преди двубоя. В негово отсъствие Юнайтед съвсем страдаше от липса на острота в атака.

В седмата минута гол на гостите бе отменен за засада, като Хари Магуайър посегна, не игра с топката, но бе отсъдено, че е в активна позиция и влияе на ситуацията. Топката бе отиграна от Алехандро Гарначо към Скот Мактомини, който вкара от метър в празната врата. Но ВАР се намеси и анулира попадението.

След това "червените дяволи" реално нямаха голово положение в мача. Домакините имаха 3-4 опасни удара, отразени от Андре Онана, но с оглед на играта срещата отиваше на логично нулево равенство.

И тогава Палиня, лидерът на Фулъм, сбърка фатално - не успя да изчисти топката и я прати в краката на Фернандеш на границата на наказателното поле, а капитанът на гостите я промуши ниско по земята в ъгъла - 0:1.

Победата праща Юнайтед на шесто място с 18 точки, на пет от четворката, но и с изигран мач в повече. Фулъм остава 14-и с 12 т.

Дир.бг