Триумф на истинския футбол. Така може да бъде описан финалния сблъсък в турнира за Копа Либертадорес, завършил 2:1 за Флуминензе след продължения срещу Бока Хуниорс на митичния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Футболистите и на двата отбора оставиха всичко на терена, сълзите имаше както в техните очи, така и в тези на феновете по трибуните, а емоциите бяха просто изключителни. Двата тима, представители на две от най-футболните нации в света, играха като за последно, но за съжаление само един от тях можеше да се нарече победител в края. И съответно носител на най-голямото отличие в клубния футбол в Южна Америка.

За Флуминензе това е нова страница в клубната история - първа международна титла. Бока пък не успя да спечели седми трофей в Либертадорес и първи от 2007 година насам.

Още от самото начало и двата тима се бореха с всички сили, но сякаш нямаше много изгледи да се стигне до гол.

Това се промени в 36-ата минута на двубоя, когато легендарния отбор от Буенос Айрес трябваше да понесе удар от аржентински футболист. Ветеранът Херман Кано, който в последните години играе в Бразилия, първо за Вашко да Гама, а сега и за Флу, смълча сънародниците си по трибуните с перфектен гол, като не остави никакъв шанс на Ромеро за 1:0.

Второто полувреме започна с контузия на старото куче Фелипе Мело, на когото му се наложи да напусне терена и да бъде заменен. И докато излизаше от игрището не скри разочарованието си, а сълзите се стичаха по лицето му.

40-годишният Мело не бе единственият ветеран на терена, познат от европейските си години. За Флу в игра бе и Марсело, на вратата Фабио, на 43, докато за аржентинците атаката водеше Единсон Кавни.

Дир.бг