Най-добрите творби на малките художници, участвали в 1-ия национален конкурс за детска рисунка на тема "Да си добър е красиво!", получиха награди днес на тържество в шуменското СУ "Трайко Симеонов", което е организатор на конкурса.

В творческата надпревара, за по-малко от две седмици, взеха участие 420 малки художници от над 40 училища от цялата страна. Те бяха разделени в три възрастови групи – до 1 клас, 1-4 клас и 5-7 клас.

В трите групи жури в състав: проф. Ростислава Тодорова-Енчева, ШУ “Епископ Константин Преславски”, Светлана Чифлигарова, АРТ Школа “Чифлигарови”, Калоян Тодоров, ЦПЛР-ОДК Шумен “Анастас Стоянов” след труден избор определиха децата, които заемат първите три места и връчиха още 16 поощрителни награди. Сред наградените има ученици със специални образователни потребности, както и деца от Украйна.

Не всички отличени успяха да присъстват на тържеството днес, Те ще получат своите награди чрез куриер. Всяко дете, участвало в конкурса ще получи грамота, а училищата, които се включиха в първото издание на надпреварата, ще получат плакети с благодарност от СУ “Трайко Симеонов”.

Партньори на училището за провеждането на конкурса са Център за междуетнически диалог и толерантност АМАЛИПЕ, който осигури наградния фонд от 2000 лв. за закупуване на предметни награди и ваучери на отличените, и Сдружение „Академика – 245“.

Всички наградени участници вижте в прикачения файл.

ШУМ.БГ