Криминално проявен, неправоспособен и с положителна на амфетамин проба 42-годишен мъж от Нови пазар опита да осуети полицейска проверка в Шумен. След преследване той е спрян в нива край Каспичан и е задържан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Гонката започнала преди обяд на 9 декември, когато полицейски екип на РУ - Шумен подал сигнал със стоп палка в града на водач на лек автомобил Мерцедес с добричка регистрация. Вместо да спре, водачът ускорил скоростта на движение. Полицейските служители го последвали, но поради реален риск да блъсне друг автомобил докато се опитва да осуети проверката, забавили темпото.

След като станала ясна посоката му на придвижване подали информация на колегите си от Нови пазар. Около 11,50 часа  на път I- 2 /от Шумен към Нови пазар/ екип на РУ - Нови пазар засякъл автомобила, и му подал сигнал със стоп палка. Водачът отново не спрял, продължил движението си. Пътните полицаи разпознали, че зад волана е неправоспособен 42-годишен мъж от Нови пазар. Последвали го, настигнали го и го спрели в земеделска нива до бензиностанция край Каспичан.

Изяснено било, че зад волана е неправоспособен 42-годишен мъж от Нови пазар и, че управлява в срок на наложено административно наказание за управление, без да притежава свидетелство.

Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на амфетамин проба. Мъжът е дал кръвно изследване за химичен анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

42-годишният е криминално проявен с множество кражби, грабеж, управление без свидетелство за управление на МПС, държане на наркотични вещества, управление на автомобил с поставени табели за друго превозно средство.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в компетентната прокуратура. За извършено престъпление по чл. 343 „ В“ ал. 2 от НК и чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ