Коледен благотворителен базар в подкрепа на каузата “Чети-дари” организираха дамите от Инер Уил клуб Шумен.

Днес и утре от 10 до 16 ч. на бул. „Славянски” пред кафе „Пролет” всеки, който желае да подкрепи инициативата, ще може да се включи като закупи ръчно изработена вещ.

Част от коледните сувенири са направени от организаторите, а друга част - от студенти  на Педагогическия факултет при ШУ „Еп. Константин Преславски”, както и от ученици от СУ „Йоан Екзарх Български”.

Припомняме, че проектът “Дарявай, докато четеш” е създаден от Инер Уил клуб Шумен през 2016 година, с цел децата да бъдат стимулирани да четат в името на добри каузи.

“Този проект ни вдъхновява и ни дава цел и смисъл на работата ни в  клуба. Започнахме с 60 заглавия на книги, а сега са вече 397,  разпределени в три възрастови групи 1-4.клас, 5-8.клас и 8-12.клас. До момента са регистрирани 2134 ученици от цяла България, прочетени са 5167 книги, разпределени са 43 540 кредита и са реализирани 49 благотворителни кампании”, обясниха от клуба.

За всички тези години четящите деца успяха да помогнат за реализирането на каузи като оборудване за Неонатологично отделение в МБАЛ – Шумен, подкрепа за училището за кучета водачи, за Дневен център за деца с увреждания в Свищов, “осиновена” книга от фондовете на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” и много други.

ШУМ.БГ