Отборът на “Васил Левски” Нови пазар отпадна от турнира за купата на България по хандбал при жените. В мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата в Сливница едноименният тим победи състава от Нови пазар с 32:23.

“Сливница” и “Васил Левски” изиграха равностойно първо полувреме, но през втората част домакините доминираха на терена и закономерно се класираха за полуфиналите в надпреварата.

В началото на мача отборите имаха трудности в атака и близо 3,5 минути резултатът бе 1:1. След това домакините поведоха с 4:1. Момичетата от Нови пазар се събудиха, също започнаха да бележат и в 14-ата минута резултатът бе 6:5. Но до края на полувремето “Сливница” не позволи на съперника си да го доближи отново в резултата и на почивката поведе с 16:10.

В първите минути на втората част разликата от 6 попадения се задържа. След това “Сливница” заби няколко бързи гола и след 9 минути поведе с 24:14, разлика, която бе сигурна за победата на отбора и класирането му на полуфиналите в турнира за купата при жените.

ШУМ.БГ