С първи медали се окичиха на старта на новата година състезателите на клубовете по фехтовка “Волов” и “Шумен 1951”. Това стана в Пловдив, където се проведе  турнира за купа “Пловдив”, втори кръг от купа България на рапира за кадети, кадетки, младежи и девойки,

И в двете възрастови групи победители станаха Данаил Полишев и Виктория Пастърмаджиева от “Пловдив БГ”, съобщиха от Българската федерация по фехтовка,
 
При младежите в надпреварата участваха 18 състезатели от шест отбора. Сребърния медал спечели Васил Чепишев от “Волов”, а бронза си поделиха Преслав Бончев от “Ескалибур” и Теодор Тодоров от “Волов”.

При девойките на пътеките излязоха 17 рапиристки от седем клуба, а след Виктория Пастърмаджиева, на второ място се класира Дея Велева от “Шумен 1951”, на трето място завършиха Ваяна Делчева от “Шумен 1951” и София Цонева от “Волов”.

При кадетите в надпреварата участваха 20 състезатели от седем клуба. След първенеца Данаил Полишев втори е Атанас Гюров от “Пловдив БГ”, а бронза си поделиха Диан Николов от “Тракия” и Росен Великов от “Волов”.

При кадетките в конкуренцията на 26 рапиристки от осем клуба на второ място се класира Евангелина Велчева от “Ескалибур', а бронзовите медали спечелиха Силвия Дакова от “Пловдив БГ” и Дея Велева от “Шумен 1951”.

ШУМ.БГ