“Шумен” загуби с 90:97 гостуването си във Варна на “Черно море”. Срещата бе от 18-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, но варненци бяха по-добри в края и взеха победата.

“Шумен” започна много добре мача и след пет минути игра поведе с 18:7, а в края на първата четвърт имаше преднина от 26:19. Втората четвърт отново бе за шуменци и на полувремето резултатът бе 56:48 в полза на “Шумен”.

Домакините излязоха на терена мобилизирани след почивката и направиха обрат след серия от 14 точки. “Шумен” не се предаде, като изравни силите на терена и в края на третата част резултатът бе 74:74.

“Шумен' поведе в първите минути на заключителната част, но домакините записаха нова серия от последователни 16 точки, с които решиха мача в своя полза.

За “Шумен” Уилфрид Ликей записа 25 точки и 7 борби, с 23 точки и 7 асистенции се отчете Браян Камърън. Отново силна игра под коша направи Джъстин Кохайда, който записа 9 борби и вкара 12 точки. Дейвид Ролинс реализира 19 точки.

Тач Ънру и Къртис Джоунс вкараха по 25 точки за варненци. 24 точки и 11 борби записа Ейврил Уба, а 14 точки за победата вкара Венелин Христов.

В следващия кръг на 27 януари “Шумен” гостува на “Спартак” Плевен.

ШУМ.БГ