Три сребърни и три бронзови медала спечелиха възпитаниците на Школа А&Б на международното състезание в Румъния, съобщиха от школата.

Състезанието се проведе онлайн, като за българските участници беше организирана „площадка“, според правилата на състезанието в залите на Школа А&Б. Днес, 18.02.2024 г. беше церемонията по награждаването. Сребърните медали спечелиха Иво Иванов, Серкан Рашид, като на Симона Христова не достигнаха само 5 точки за злато. Бронзовите медали са за Божан Иванов, Николай Вълчанов и Явор Василев. За Фейза това е първото сериозно международно състезание и тя се представи достойно, уточняват от школата.

Всички участващи ученици са възпитаници на Школа А&Б с ръководите Бисерка Йовчева. Божан Иванов учи в СУ „Свети Седмочисленици“ от гр. Търговище, а останалите – в ППМГ “Нанчо Попович“, гр. Шумен. Ръководителите на отборите – Димитър Добрев, д-р Цветелина Иванова и Цветелина Петрова са от ШУ „Епископ К. Преславски“ и са преподаватели в Школа А&Б, Румен Михов е студент в Софийския Университет и стажант в INSAIT.

Състезанието Info(1)Cup е за младежи до 16-годишна възраст и в него участваха 37 отбора от 14 държави с общо 140 участници.

ШУМ.БГ