На сцената на Зала 1 на Националния дворец на културата в София ще се изявят над 1500 танцьори от 40 танцови формации в грандиозен спектакъл, озаглавен „Шуменската гара“. Той ще е под патронажа на кмета Христо Христов и ще проведе в Деня на Шумен 11 май.

Организатор на спектакъла е създателят на Ансамбъл „Българе“ Христо Димитров.    

„Това, което ще се случи в София е едно изключително събитие, което ще има много ползи за Шумен по отношение на рекламата. Поводът е 130 години от ЖП гарата и  мисля, че нашият празник ще бъде подобаващо представен и извън Шумен“, каза пред журналисти днес зам.-кметът по култура на Шумен Светла Станкова.

Билетите за спектакъла са в продажба в мрежата на EVENTIM. Местата вече са почти изцяло разпродадени.

В афиша на спектакъла са изброени 40 танцови формации от цялата страна, но без такива от Шумен. Светла Станкова уточни, че шуменски ще бъдат „подгряващите групи“.

Тя добави, че подготовката на честванията за Деня на Шумен е на финалната права. Събитията ще са в рамките на 4 дни – от 8 до 12 май, като всеки от дните ще има различна тематика. Ще има рок концерт, концерт на детски формации, концерт на поп изпълнител. Навръх празника на 11 май всяко от шуменските читалища ще се представи със своя програма. „Тази година ще бъде различно и мисля, че ще се получи една хубава празнична седмица“, каза Станкова.   

ШУМ.БГ