Общинският съвет гласува председателят на надзорния съвет на “Алкомет” АД Фикрет Индже да бъде удостоен с най-високото звание “Почетен гражданин на Шумен”.

Мотивите  на предложението внесено от група съветници и единодушно гласувано  днес в сесийната зала са за деятелността  на Фикрет Индже, довела до развитието на икономиката в областта, с направените инвестиции в дружеството и последните нови  за 2011-2012 г. на стойност 15 млн.лв., както и със завоюваните стандрати и въвеждането на корпоративно социалната отговорност.


Фикрет Индже получава званието и  за дългогодишната си дарителска дейност по различни проекти в областта на културата, социалната сфера и здравеопазването в Община Шумен. Само за последните три години в рамките на дарителски проекти са отделени близо 1 млн.лева. 

 Само за тази година с оборудване са подпомогнати шест детски градини, четири  отделения  на МБАЛ-Шумен с медицинска апаратура на стойност 70 240 лв., четири  читалища при обновяване на библиотечния им фонд, подпомогнати с лечение са 21 души, предимно деца и млади хора, финансирани са 5 проекта свързани с развитието на детско-юношеския спорт и други.

Сред постоянните инициативи, които ежегодно се подпомагат са театралният фестивал „Нова българска драма“, конкурсът  за млади пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“, безплатни концерти и постановки за гражданите, подпомогане на организациите на глухите, незрящите, Дома за деца до 3 години без родители, изпълнението на 5-годишен проект на стойност 100 хил.лв. за развитие  и реконструкция на Дома за деца и младежи с увреждания „Калинка“ в с. В. Друмев“, Дома за стари хора и други.

ШУМ.БГ