20 сигнала за паднали дървета след поривите на силния вятър са получени в рамките на 20 минути в  дежурната част на ОДМВР-Шумен, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Затруднено е движението по главен път II- 73 близо до Смядово, край бензиностанция "АЛ и КО" заради паднало дърво. Паднало е дърво на пътен възел Белокопитово в посока Русе - Варна преди село Струйно, на 5-ти километър край Шумен, до табелата за града. Дървета са паднали между селата Мараш и Салманово и Хан Крум и Троица.

Паднало дърво има на ул. “Климент Охридски“ до кафе „Аризона“. Преминаването през пл. „Кристал“ е затруднено заради скъсани ел. проводници от стълб. Дърво е паднало върху лек автомобил на ул. “Лозенград“ до СУ „Васил Левски“, паднали са дървета на ул. “Станционна“ до старата Мототехника, на ул. “Добруджа“ до пощата, на ул. “Петра“ движението е затруднено  поради скъсани ел. проводници.

Паднали са дървета на пътя между село Царев брод и кв. „Мътница“, на пътя до село Жилино. Дърво е препречило пътя на преминаващите автомобили на пътя между Велики Преслав и Шумен, на 500 м. преди кв. Дивдядово. Дърво е паднало върху автомобили на паркинга до хотел „Орбита“ в Шумен.

От полицията призовават водачите на автомобили да бъдат много внимателни в града.

Спасителни екипи на РДПБЗН-Шумен отработват сигналите, екипи на пътната полиция са на места, на които се налага регулиране на движението, полицейски екипи реагират и съдействат за обезопасяване и пренасочване на водачите, допълниха от пресцентъра на ОДМВР.

ШУМ.БГ