Световният ден на здравето 7 април ще бъде отбелязан в Шумен. Инициативата е на Регионална здравна инспекция – Шумен в партньорство с Общински здравен център, Филиал Шумен към Медицински университет – Варна и доброволците към Български червен кръст в Шумен.

На 7 април (четвъртък) пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен от 12,00 ч. до 14,00 ч. студентите на Филиал Шумен към Медицински университет – Варна ще измерват  артериалното налягане на желаещите. Ще бъде ситуиран кът за послания за здравето, които могат да отправят гостите и гражданите на града. Доброволци ще отправят предизвикателства към деца и възрастни, ще информират за предпазване от болести и ще промотират здравословен начин на живот.

В рамките на кампанията по повод Световния ден на здравето, на 12 април от 13,30 ч. ще се проведе и спортно състезание между учениците от V, VI и VII клас на СУ „Трайко Симеонов“ гр. Шумен под мото: „Спортът е здраве“.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г.

В България честваме празника и като Ден на здравния работник от 1964 година.

ШУМ.БГ