През месец април Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за своята детска аудитория традиционните Празници на детската книга и изкуствата за деца. С тях библиотеката се включва и в априлските инициативи на Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга” - XVII Маратон на четенето и Национална кампания за насърчаване на детското четене „Походът на книгите”.

Началото на тазгодишното издание на празниците ще бъде поставено с детски филмови прожекции на 6, 7 и 8 април, от 10:30 и 14:30 ч. с възможност за избор на филмово заглавие. На 12 април, в 9:30 ч. Детски отдел на библиотеката ще посрещне възпитаниците на ДГ „Смехорани”, за да ги запознае с вълшебния свят на книгите и техните герои. От 15 до 21 април в библиотеката ще гостува издателство „Рибка” с изложба илюстрации на Кремена Ягодина „Принцеси наистина” и с базар на издателството.

Част от празничната програма са и срещите на 15 април от 10.30 ч. с Катя Антонова, автор на детски книги и главен редактор в издателство „Рибка”, на 18 април също от 10.30 ч. децата ще се срещнат с Красимира Петрова и книжката й „Фантазия”, а на следващия ден 19 април от 14.30 ч. ще имат онлайн среща с Юлия Спиридонова и романа й „Сянката на щуреца.

Проявите в рамките на Празниците на детската книга и изкуствата за деца са със свободен вход, уточниха от библиотеката.

ШУМ.БГ