1592 лични карти, 1877 задгранични паспорти и 866 свидетелства за управление на моторни превозни средства, 85 разрешения за пребиваване са издадени от сектор „Български документи за самоличност“ към областната дирекция през месец март. Данните съобщиха от пресцентъра на полицията.

Най-много са приетите заявления за подмяна на лични карти в сектор „Български документи за самоличност“ – 1083. 1545 са подадените заявления в сектора за подмяна на задгранични паспорти и за 50 СУМПС. В сектор  „Пътна полиция“ са подадени 700 заявления за подмяна на шофьорски книжки.

В Районните управления на Нови пазар, Каолиново и Велики Преслав през март са приети 357 заявления за подмяна на лични карти, 433 заявления за подмяна на паспорти и 131 заявления за шофьорски книжки.

От ОДМВР-Шумен припомниха, че заявление за подмяна на документи за самоличност може да се подава и преди да изтече срокът на валидността им, както и че жителите на областта могат да подават заявления на територията на всяко Районно управление за смяна на лична карта, паспорт и шофьорска книжка, като единственото условие е поръчката да бъде обикновена.

През 2022 година в ОДМВР- Шумен  предстои подмяна на 22 965 документи за самоличност, които изтичат през тази година и 7 711 документи – лични карти, паспорти и свидетелства за управление на моторни превозни средства с изтекли през 2021 година срокове.

ШУМ.БГ