Мъжкият тим на „Шумен“ затрудни максимално „Спартак“ в Плевен. Шуменци водеха през първото полувреме, но допуснаха обрат и загуба със 76:92 в мач от 24-ия кръг на НБЛ.

„Шумен“ започна много силно и поведе с двуцифрена разлика след серия от 11-0.  Домакините успяха да наваксат малко от изоставането си, но в края в първата част губеха с 8 точки. През вторите десет минути и двата отбора показаха добра игра, като домакините от Плевен бяха по-точни при атаките си и на полувремето изравниха резултата – 43:43.

В началото на второто полувреме „Спартак“ обърна мача и поведе в резултата. На два пъти „Шумен“ стигаше до равенство, но преди последната част „Спартак“ вече имаше аванс от 7 точки - 68:61.

Още в началото на четвъртата част „Спартак“ поведе с двуцифрен резултати  до края на мача направи разликата още по-голяма, за да спечели с 92:76.

Александър Милов реализира 21 точки за „Шумен“. Виктор Серафимов отбеляза 17. 14 точки и 8 асистенции записа Маркъс Майърс. 12 точки реализира Георги Кендеров. Деян Бйелич се отличи с 8 точки и 10 борби.

За „Спартак“ Мартин Маринов бе най-резултатен с 20 точки. Николай Стоянов реализира 16 , по 13 вкараха Божидар Аврамов и Николай Маринов. С 12 точки и 8 борби се отличи Димитър Маринчешки.

В следващия кръг „Шумен“ гостува на „Берое“ в Стара Загора.

ШУМ.БГ