Дублиращият отбор на Шумен е първи в редовния сезон на ББЛ А група – Изток. Това стана след победа в последния – 15 кръг на шампионата, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Шуменци надиграха убедително Шабла със 107:76 и вече са недостижими на върха в класирането. Въпреки, че остана да се изиграе един отложен мач между Шумен и Икономически университет, той няма как да размести класирането, тъй като дори варненци да спечелят двубоя, то предимството в преките двубои ще е на страната на Шумен, който вече победи ИУ на два пъти през сезона.

Шуменци изиграха един от най-силните си мачове в групата и още на почивката натрупаха преднина от 22 точки. Това позволи през второто полувреме в игра за отбора да влязат юношите Никола Любенов, Станислав Бънков и Ивелин Йорданов, който играха със самочувствие и освен кошове в своята сметка показаха и добри действия в защита.

Милош Чойбашич отново доминираше под двата коша в мача и записа за Шумен 21 точки и 19 борби. Ростислав Тончев се включи силно с 19 точки, 6 борби и 4 асистенции. Симеон Георгиев също изигра силен мач за победителите с 12 точки и 7 асистенции.

На 17 април започват плейофите в ББЛ А група – Изток. В първия кръг Шумен-2 и ИУ почиват (вероятно тогава ще изиграят и отложения мач помежду си). Останалите двойки в плейофите са Шоутайм срещу Шабла и Светкавица срещу Ънстопабъл. Играят се серии до 2 победи от 3 мача. В полуфиналите Шумен-2 ще играе с победителя от двойката Светкавица и Ънстопабъл.

ШУМ.БГ