Рок музикантът Васко Кръпката пя пред жители на Киев, а проявата му бе отразена от местния Пети телевизионан канал.

От репортажа се разбира, че Васко Кръпката е избрал за проявата си панорамния Стъклен мост в украинската столица, който през есента на 2022 г. се превърна в един от символите на украинската съпротива след масивен ракетен обстрел от страна на руската армия.

В репортажа по украинския телевизионен канал се казва, че рок музикантът подкрепя Украйна от 2014 г., а визитата му в Украйна е част от благотворителна мисия. Споменава се, че тя съвпада с един от важните за България празници - този на мартеницата.

Певецът съобщи за предстоящото си пътуване в профила си във "Фейсбук" преди да замине. "Днес заминавам за Украйна, по покана на една международна хуманитарна мисия, с българско участие, където с китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото. Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1-ви март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес!", написа той.

Дневник