Редник Ахмед Льотев от с. Маломир, общ. Върбица, който този месец ще навърши 103 години, е сред наградените ветерани от Втората световна война от министъра на отбраната Димитър Стоянов по повод 6 май Деня на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от Военно окръжие - Шумен.

Официалната церемония се проведе вчера в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната, а награди получиха още военнослужещи от резерва и запаса, учени и научни работници с принос към военната история и теми, свързани със сигурността и отбраната, ветерани, военноинвалиди, представители на военно-родолюбивите съюзи и дружества.

Наградите се връчват традиционно в навечерието на 6 май и са за активна обществено полезна дейност в интерес на националната сигурност, военно-патриотичното възпитание и укрепването на българската държавност.

„С тези заслужени награди ръководството на Министерството на отбраната изказва своята благодарност за неуморния Ви труд, за развитието на военно-патриотичното възпитание, за споделените експертиза и житейски опит при разрешаването на сложни казуси и предизвикателства“, каза в приветствието си министърът на отбраната Димитър Стоянов, цитиран от пресцентъра на МО. „Благодарение на всеотдайността Ви, на Вашите усилия, на инициативите, които развивате, българското общество възражда доверието си към нашата армия. Днес виждаме все повече хора, които подкрепят идеята за изграждане на съвременна модерна армия, способна да отговаря на предизвикателствата“, каза още той.

ШУМ.БГ