Катрин Йорданова, позната още като "Мис Силикон", е хваната да шофира с наркотици при пътна проверка в София, съобщиха от МВР.

В момента скандалната инфлуенсърка дава кръвна проба и се очаква след това да бъде отведена от полицията, съобщи БНТ.

"Днес около обяд, на ул. "Атанас Манчев" екип на отдел "Пътна полиция" - СДВР спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес", управляван от 23-годишна жена. Направеният в хода на проверката тест на водачката за употреба на наркотични вещества отчел положителна проба за кокаин. 23-годишната е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство", съобщиха малко по-късно официално от полицията.

"Тя тренира усърдно, спортистка е. В момента тренира бокс и много се съмнявам да е употребявала някакви забранени субстанции", коментира пред Нова тв братът на плеймейтката Йордан Йорданов. Тя му казала, че не е виновна.

 Миналия месец Катрин Йорданова се "похвали" в социалните мрежи как шофира с 256 км/ч по магистрала "Тракия".

"Мис Силикон" продължава да демонстрира безнаказаност на пътя, включително днес, когато публикува клип как отново шофира с превишена скорост в София, и то - с куче в скута. На колата й пък има стикер "Република България Народно събрание". За тези два случая от "Пътна полиция" се извършват проверки. Ако се съберат достатъчно доказателства, може да ѝ бъде потърсена отговорност по указа за бобра с дребното хулиганство.

Това се случва само броени дни, след като друг младежки идол и модел за подражание - певицата Диона, беше хваната да кара с кокаин и марихуана в кръвта. От Софийската районна прокуратура съобщиха тогава, че са привлекли към наказателна отговорност 28-годишната звезда. На Диона беше наложена парична гаранция в размер на 5000 лева.

Дир.бг