Проф. д-р Веселин Панайотов е новият декан на Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. Той бе избран днес на заседание на Общото събрание на факултета. В тайния вот участваха 93-ма членове на Общото събрание. За единствения кандидат за поста – проф. д-р Панайотов, гласуваха 79 души, белите бюлетини в урната бяха 14.

Няколко акцента в мандатната си програма посочи новият декан. Най-важният, според него, е целогодишна работа на специално създаден екип по кандидатстудентската кампания, активна реклама на факултета и търсене на възможности за привличане не само на абитуриенти, а и на кандидат-студенти, завършили в по-ранен период. Друг акцент е засилване на научната работа на преподавателите във факултета.

На заседанието проф. д.ф.н. Ивелина Савова представи отчет за дейността на факултета за периода 2012-2016 г. „Предизвикателствата  пред всички нас са много, с оглед демографската криза и засилената конкуренция както между университетите, така и между факултетите в нашия университет в привличането на кандидат-студенти”, заяви проф. д.ф.н. Савова.

За председател на Общото събрание бе избран  доц. д-р Васил Параскевов, а за негов заместник - доц. д-р Венета Янкова. Гласуван бе и съставът на Факултетския съвет.

ШУМ.БГ